Kuka?

Kari Jokinen

Olen vuonna 2000 kuvataiteilijaksi valmistunut graafikko ja kuvittaja. Graafista suunnittelua olen tehnyt työkseni yli 20 vuoden ajan sekä suurissa että pienissä mainostoimistoissa. 

Urani aikana olen suunnitellut satoja logoja ja yritysilmeitä, kymmeniä verkkosivustoja sekä lukemattoman määrän markkinointikonsepteja ja -materiaaleja. Olen tehnyt  pakkaus- ja etikettisuunnittelua panimo- sekä elintarviketeollisuudelle ja suunnitellut lukuisia kirjankansia suomalaisille kustantajille. Minulla on usean vuoden kokemus ravintola- ja tapahtumamarkkinoinnista. Asiakkainani ovat olleet niin pörssiyhtiöt kuin pienet yksin yrittävien yritykset. 

Osaamisalueeni

Visuaalinen suunnittelu
Suunnittelijana minulle on vuosien varrella muodostunut omanlainen tapa tehdä visuaalisia toteutuksia. Se lähtee aina asiakkaan tarpeen kuuntelusta ja kartoituksesta. Minulle on tärkeää, että asiakas kokee saavansa sitä mitä tilasi ja ehkä jopa vähän enemmän. Minulta taittuu logojen ja tunnusten, brändi-identiteettien, mainosten, esitteiden, julisteiden ja verkkosivujen visuaalinen suunnittelu. Tavoitteenani on luoda visuaalisesti houkutteleva ja toimiva kokonaisuus, joka välittää halutun viestin kohdeyleisölle.

Konseptisuunnittelu
Luova suunnitteluni alkaa ajatusten kokoamisella, jotta löydän asia ytimen ja oivalluksen. Tunnusten suunnittelussa etsin usein visuaalisia metaforia ja yhdistelen eri ajatuksia uudeksi kokonaisuudeksi. Kampanjansuunnittelussa tutkin mahdollista kohdeyleisöä ja heihin vaikuttavia tekijöitä. Tämän jälkeen luonnostelen ajatuksia, jotta löydän visuaalisuuteen oikean tunnelman. 

Brändi-identiteetti
Yritysilmeen tärkein tavoite on erottua kilpailijoista ja luoda positiivisia mielikuvia brändin asiakkaiden mielessä. Onnistunut yritysilme rakentuu pitkäjänteisellä ja johdonmukaisella brändin kehittämisellä ja viestinnällä. Minulle on tärkeää, että yritykselle löydetään ominainen visuaalinen tapa viestiä ja että se on johdonmukaista eri alustoilla.   

Kuvittaminen
Teen kuvituksia eri tarpeisiin. Olen totetuttanut laajoja kuvitussarjoja t-paitoihin, infografiikoita, ikoneja ja lukuisia kirjankansia. Pystyn varioimaan tyyliäni, mutta ominaisinta ja mieluisinta minulle on moderni retro.